HTML

Bakura az okostojás

Blog, politika, sport, média és minden más egy helyen.

A szerző: Ördög Zoltán

Szavazás

Friss topikok

  • Rwindx: Az indexen található szerintem egy korrekt írás a TB reform-ról, annak várható hatásairól, valamin... (2008.03.05. 15:06) Reform - Igen vagy nem? (heti szavazás)
  • Őrnagy Őrnagy: Bakura, többet kéne írnod, kampány van. Mit fog szólni a Párt, meg Balázska. (2008.03.05. 09:00) Szavazz a Fideszről! (heti szavazás)
  • Rwindx: Nos nagyjából sikerült eltalálni. Ez esetben vagy nem vagy jóval fiatalabb, vagy pedig még feneked... (2008.03.04. 10:29) Fodor Gábor a fiatalok ásza
  • Rwindx: Bakura: www.mkogy.hu/cgi-bin/ikalista_cxalan?P_OUTFRM=HTML&P_CKL=38&P_TIPUS=null&P_TIPUS=I (2008.03.03. 16:28) Jöjjön a gáz!
  • Rwindx: "helye van az esetleges csúsztatásaik, hazugságaik helyreigazitásának" - Erre az egyre tudom azt m... (2008.03.03. 16:04) Felháborító tv2 Napló

Hírek


Ugyanez a Blogteren

  • Hibás feed URL.

Basahalom boulevard

Holdrabló

  • Nincs megjeleníthető elem

Jattila blogja

  • Hibás feed URL.

Címkék

anime (1) a társulat (1) bakura (15) baloldal (1) blog (20) blogter (3) budapest (2) bulvár (2) cigány (1) dakar (1) debrecen (3) demszky (1) egészségügy (3) eu (1) fidesz (6) foci (1) fodorgábor (2) fradi (1) gaskó (1) gáz (1) gazdaság (8) gyurcsány (4) humor (1) időjárás (1) internet (2) irodalom (4) kende péter (1) kommunikáció (23) könyv (1) kosárlabda (1) közpark (1) liberalizmus (1) magyar gárda (1) marketing (2) mdf (1) média (4) moderálás (1) mszp (9) nba (1) népszavazás (5) orbán (2) politika (57) politikusok (1) sport (5) szavazás (15) szdsz (11) szex (2) tolerancia (1) tv (6) vadkakasok (1) vallás (3)

Felháborító tv2 Napló

2008.03.02. 20:57 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Rólam közismert, hogy az RTL Klub Híradóját nézhetetlenül bulvárnak és jobboldalinak tartom. Már-már gusztustalan, amit csinálnak. A tv2-ről valamivel jobb a véleményem, pártatlanabbak. Ezért döbbentett meg, amit nemrég a Naplóban láttam.

A Naplót egyébként nem szoktam nézni, de most hallottam, hogy Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc kampányáról is beszámolnak röviden. Szakmailag érdekel, így ott maradtam. Bár ne tettem volna, akkor nem húzom fel magam.

A Fidesz elnökével szimpatizálnak, bemutatják, őt mindenki szereti. A miniszterelnökkel láthatóan jóval kevésbé. Őt csak az idős pártszimpatizánsok rajongják körbe. És kemény kérdéseket kap. Csúcspontként megszólítják középről (Ezt ők mondták így szó szerint!) a politikai elemzőt, Giró Szász Andrást!

Kérdem én, mióta áll középen Giró Szász András a Századvég munkatársa, a Fidesz seggnyalója?! Látott már tőle bárki is olyan véleményt, ami egyedi gondolatot tartalmazott? Illetve hallotta őt már valaki az MSZP-ről vagy az SZDSZ-ről jót mondani? Most is annyit jelent ki középről (ha ha ha), hogy az eredménytől függetlenül még egyszer nem fordulhat elő, hogy annyit hazudjanak egy kampányban, mint 2006-ban ez a kormány tette! Ennyi! Köszönjük András, hoztad a szintedet…

Mást is megkérdeztek?! Ugyan dehogy! Ne legyünk naivak… Az anyag végén pedig összegzésként Azurák Csaba bejelenti, hogy egy harsány Gyurcsány Feerencet és egy csendes, visszafogott Orbán Viktort láttunk, és meglátjuk mely stílus válik be. (Nem szó szerint de a lényege ez volt.)

Ezután jött a második anyag. Az állítólagos cigány szavazatvásárlás. Tudják kedves olvasóim arról van szó, melyben a hírTV újságírója és a Fidesz-szövetséges Lungo Drom egy tagjának telefonbeszélgetése a "bizonyíték" az MSZP szavazatvásárlására. Tudom, hogy vicc, ám ez Magyarország, ahol bármi megtörténhet! (Szegény Fidesz-szavazók, hogy nektek mit be nem lehet adni… Ráadásul lelkesen terjesztitek is, szentül hívve az igazatokban.) A tv2 persze komolyan veszi azt, amin egy értelmes ember is átlát. Képesek leutazni, hogy megnézzék, tényleg voltak e szavazatvásárlások.

Természetesen nem derül ki semmi, de annyira jó foglalkozni ezzel a kutyakomédiával. Mely politikust kérdezik meg?! Hát persze, hogy Farkas Flóriánt a Lungo Drom elnökét. Aki nem érzi, hogy megalázzák a romákat. Inkább azon cigányokra büszke, akik "leleplezték" az MSZP választási csalását. A másik oldaltól valakit megszólítani? Nem senki. Végül összegzés gyanánt a riporternő belehazudik valamit a kamerában, hogy mi kapcsán folyik nyomozás, ám ezt nem tudom pontosan visszaadni.

A harmadik anyagot már nem várom meg. Számomra ez is sok(k). Aki ezek után kijelenti, hogy a tv2 baloldali, az ne sértődjön meg, ha hülyének fogom nézni!
szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

10 komment

Címkék: politika tv

A bejegyzés trackback címe:

http://bakura.blog.hu/api/trackback/id/tr26362552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

balázska · http://blog.palbalazs.eu/ 2008.03.03. 07:02:38

Sajnos ez a mocsokság mindennapos, és vannak már erre dedikált csatornák is (pl. echo tv). Régen én is felhúztam magam ezeken, de egyszerűen nem éri meg a saját egészségemet rongálni az ellenzék szemétségein - annyi van belőlük.

Látni kell, hogy ők most ha törik, ha szakad hatalmat akarnak, és ezért az égvilágon semmi nem drága. És az ilyesmi még csak a jéghely csúcsa.

jattila 2008.03.03. 07:36:59

A tv2-nél ezek a dolgok szerintem nem ellenzékiségből, hanem igénytelenségből történnek.
Persze a végeredményt nézve, mindegy is...

Rwindx 2008.03.03. 10:20:11

Én még nem nagyon láttam semmi olyat amiben, a 2 kereskedelmi tv ne tudott volna gusztustalan lenni. Akár politikai oldalról nézzük akár nem. Kár kiabálni, ezt mindkettő ugyanúgy megteszi az mszp szekerét tolva. Láttunk rá pédát...
Egyébként leginkább a minőség teljes hiányát testesítik meg. Nem nézem őket és így nincs is velük semmi gondom, így a fent említett műsort sem láttam.

Balázska: nézd az ATV-t az minőségi...

"Az ellenzék szemétségei.." :D gyalázat amit művelnek az országgal már vagy 6 éve, ugye milyen élhetetlen az ország?

balázska · http://blog.palbalazs.eu/ 2008.03.03. 13:09:15

Tudjuk-tudjuk, te nem vagy fideszes, no de ha védeni kell őket, akkor azért rögtön itt vagy.

Rwindx 2008.03.03. 13:52:29

Úgy gondolod ez az ő védelmük volt? Tudod ma az "ellenzék szemétségeiről" beszélni Magyarországon vagy jól fejlett iróniára vagy eltorzult látásmódra vall. A másik meg az hogy a mindenkori ellenzék kezében szinte nincs semmi, bármi is történjen a parlamentben, azt a kormány és a koalíció többsége indukálja. Ezért nem is "illik" demokráciában szidni az ellenzéket, persze lehet, de az olyan mint döglött oroszlánt rugdosni. Ezért tartom mulatságosnak azt a mondatodat amire reagáltam.

Ha próbálnád kicsit önmagadtól elvonatkoztatva nézni az egészet akkor lehetne a heti heteshez is hasonlítani az egészet. Ugyanis amikor indultak a kormányt szidták folyamatosan, ami teljesen korrekt és nézhető műsort eredményezett. Ott lett elcseszve, hogy 2002 áprilisában már az ellenzéket szidták, onnantól kezdve az egész leépült és egy döglődő valamivé vált, amit mesterségesen tartanak életben.

Egyébként ha akarod tudni, akkor jó eséllyel rájuk fogok szavazni, a következő választásokon, de nem azért mert annyira tökéletesnek tartom őket. Ezt eddig sem titkoltam. Amikor kormányon voltak egyes dolgokért szidtam őket, egyes dolgokkal elégedett voltam. Most nincs miért elégedettnek lennem.

Rwindx 2008.03.03. 13:59:53

Ja a hozzászólásom fő csapásiránya a két kereskedelmi tv minősége volt, nem a te hozzászólásod elemzése.

De kiegészítésképpen mégis mit vártál tőlem egy ilyen indítás után? :)

Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2008.03.03. 14:27:38

Rwindx: "A másik meg az hogy a mindenkori ellenzék kezében szinte nincs semmi, bármi is történjen a parlamentben, azt a kormány és a koalíció többsége indukálja. Ezért nem is "illik" demokráciában szidni az ellenzéket, persze lehet, de az olyan mint döglött oroszlánt rugdosni."
És ezt te komolyan gondolod? :)

Rwindx 2008.03.03. 14:38:05

Aha.
Esetleg úgy gondolod az ellenzék képes bármilyen jellegű kormányzati döntést hozni? Mondjuk bevezetni a tandíjat, vagy államközi szerződést kötni, vagy kormányzati stratégiákat alkotni egyes területeken, esetleg beleszólni az adótörvénybe? stb stb.
Mert ha igen, akkor tévedtem és kérem a kommentem moderálását.

balázska · http://blog.palbalazs.eu/ 2008.03.03. 14:54:23

"Ezért nem is "illik" demokráciában szidni az ellenzéket, persze lehet, de az olyan mint döglött oroszlánt rugdosni." - Ezen a mondatodon jót vidultam :)

Már kérlek szépen, miért is érinthetetlen az ellenzék egy demokráciában? Csak azért, mert nektek az most olyan kényelmes lenne? :)

Az ellenzék az potenciális kormányoldal, így kell szemlélni. Igenis helye van az ellenzékkel szembeni kritikáknak, helye van az esetleges csúsztatásaik, hazugságaik helyreigazitásának, az arra való reflektálásnak, helye van a szídásának is, ha folyamatosan etikátlan és inkorrekt módon viselkedik.

Az ellenzék nem "döglött oroszlán". Ezzel az analógiával messzemenőkig nem értek egyet.

Rwindx 2008.03.03. 16:04:29

"helye van az esetleges csúsztatásaik, hazugságaik helyreigazitásának" - Erre az egyre tudom azt mondani hogy ez így helyes.

"ha folyamatosan etikátlan és inkorrekt módon viselkedik." - aha. Mint például megemlít valamit ami kínos?

"Az ellenzék az potenciális kormányoldal, így kell szemlélni." - elég ostoba szemlélet, nem lehet hogy ennek is köszönhető a jelenlegi áldatlan állapot?

Nem azt mondtam hogy az ellenzék döglött oroszlán. Azt mondtam az ellenzéket szidni olyan mint döglött oroszlánt rugdosni. Azaz lehet bátorkodni, következmények nélkül, csak éppen értelme nincs, ugyanis nincs jelentős kihatása az eseményekre. Maximum átesel rajta, ha béna vagy, de te döntöd el hova lépsz.

Ez önmagában csak egy dolog, de az hogy ezzel párhuzamosan igen elnéző valaki azzal szemben akinek valóban behatása van az eseményekre, az több mint mulatságos.