HTML

Bakura az okostojás

Blog, politika, sport, média és minden más egy helyen.

A szerző: Ördög Zoltán

Szavazás

Friss topikok

 • Rwindx: Az indexen található szerintem egy korrekt írás a TB reform-ról, annak várható hatásairól, valamin... (2008.03.05. 15:06) Reform - Igen vagy nem? (heti szavazás)
 • Őrnagy Őrnagy: Bakura, többet kéne írnod, kampány van. Mit fog szólni a Párt, meg Balázska. (2008.03.05. 09:00) Szavazz a Fideszről! (heti szavazás)
 • Rwindx: Nos nagyjából sikerült eltalálni. Ez esetben vagy nem vagy jóval fiatalabb, vagy pedig még feneked... (2008.03.04. 10:29) Fodor Gábor a fiatalok ásza
 • Rwindx: Bakura: www.mkogy.hu/cgi-bin/ikalista_cxalan?P_OUTFRM=HTML&P_CKL=38&P_TIPUS=null&P_TIPUS=I (2008.03.03. 16:28) Jöjjön a gáz!
 • Rwindx: "helye van az esetleges csúsztatásaik, hazugságaik helyreigazitásának" - Erre az egyre tudom azt m... (2008.03.03. 16:04) Felháborító tv2 Napló

Hírek


Ugyanez a Blogteren

Antal Dániel blogja

Basahalom boulevard

Holdrabló

Jattila blogja

Címkék

anime (1) a társulat (1) bakura (15) baloldal (1) blog (20) blogter (3) budapest (2) bulvár (2) cigány (1) dakar (1) debrecen (3) demszky (1) egészségügy (3) eu (1) fidesz (6) foci (1) fodorgábor (2) fradi (1) gaskó (1) gáz (1) gazdaság (8) gyurcsány (4) humor (1) időjárás (1) internet (2) irodalom (4) kende péter (1) kommunikáció (23) könyv (1) kosárlabda (1) közpark (1) liberalizmus (1) magyar gárda (1) marketing (2) mdf (1) média (4) moderálás (1) mszp (9) nba (1) népszavazás (5) orbán (2) politika (57) politikusok (1) sport (5) szavazás (15) szdsz (11) szex (2) tolerancia (1) tv (6) vadkakasok (1) vallás (3)

Szavazz a Fideszről! (heti szavazás)

2008.03.03. 15:15 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Az MSZP és az SZDSZ után most jöjjön a Fidesz! Hiszen a legnagyobb ellenzéki párt sem úszhatja meg, hogy kivesézzük. Feltettem hét alternatívát, melyek közül szabadon lehet választani. Aki pedig úgy dönt, hosszabban fejti ki véleményét, a hozzászólások között természetesen megteheti.

6 komment

Címkék: politika fidesz szavazás

A részvétel összegzése

2008.03.03. 11:12 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Az alábbi tippek érkeztek:

Balázska: 37,5%

Fara-muci: 47%

H.Aran-ka: 38%

Mike: 35,55%

NataSa: 52,1%

Őrnagy Őrnagy: 55%

Spit: 25%

 

Saját tipp: 43,79%

 

Ketten pedig csak határértéket írtak. De a semminél ez is több.

 

Keloid: 43-45%

Lunitari: 35-40%

 

Köszönöm mindenkinek, aki részt vett a játékban és tippelt. Vasárnap meglátjuk ki nyer. :)

A jogosultak hány százaléka fog élni szavazati jogával a március 9-ei népszavazáson?! (tipp) (see map)
51-100:
(24%)
46-51:
(17%)
41-45:
(19%)
36-40:
(20%)
31-35:
(11%)
26-30:
(9%)
0-25:
(0%)

Total Votes: 54

Szólj hozzá!

Címkék: szavazás népszavazás

Fodor Gábor a fiatalok ásza

2008.03.03. 10:29 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Arról sok szó esik, hogy a választópolgárok pártszimpátiája jelentős mértékben befolyásolja a politikusokról alkotott véleményeket. Az MSZP táborában Gyurcsány Ferenc a legkedveltebb (72 ponttal), a Fidesz támogatói körében Orbán Viktor (78 ponttal), az MDF híveinél Dávid Ibolya a favorit (75 ponttal). Az SZDSZ híveinél korábban Kuncze Gábor magaslott ki, távozása óta Göncz Kinga áll a rokonszenvlistájuk élén (most éppen 63 ponttal). De megfigyelhetők-e pártpreferenciától függetleníthető hatások, vannak-e karakteres kedvencei a különböző társadalmi csoportoknak? Az idősek körében Szili Katalin és Dávid Ibolya számít igazán rokonszenves politikusnak, a fiataloknál Fodor Gábor. Ez azt jelenti, hogy az adott korosztályon belül a kormánypártiak, az ellenzékiek és a bizonytalanok is az átlagosnál nagyobb pontszámmal értékelték őket. A diplomásoknál Sólyom László és Göncz Kinga elismertsége érdemel említést, a többi iskolázottsági csoportban nincsenek jellegzetes kedvencek. Mivel sem a foglalkozási csoportokban, sem az egyes települési típusokban, sem a férfiak és a nők körében nem találtunk az ottaniak által másoknál jobban kedvelt személyiségeket, ezért kijelenthetjük: a politikusok nem igazán jelennek meg a csoportérdekek és értékek képviselőiként. A pártpreferenciák szinte mindent felülírnak.

Részlet a Népszabi cikkjéből.

Szonda Ipsos

Észrevételeim.
1. Az SZDSZ-es szavazók között, miért nem SZDSZ-es politikus vezet?! Talán ők kevésbé elfogultak?
2. A Fidesz népszerűsége óriásira duzzadt. Olyanok is a konzervatívokra szavaznának, akik korábban nem voltak oda értük. Még ebben a hatalmas mintában is sikerült a vezérnek 78 pontot elérni! Hatalmas az imádat. Máshol, ahol csak az elkötelezettek maradtak, sem ennyire népszerű a saját elnök... (A liberálisok meg kifejezetten nem kedvelik Kóka Jánost.) 3. Örülök neki, hogy Fodor Gábor a fiatalok körében igazán népszerű. Noha jelenleg is az SZDSZ tábora a legfiatalabb, úgy érzem még inkább a legifjabb korosztályt kell megcélozniuk.
4. Mit látnak a liberálisok és a diplomások Göncz Kingában?! Szerintem egy noname politikus. Illetve pont a neve lehet a titok... Na meg külügyes, így aligha kap sok egyes és kettes átlagrontó osztályzatot. A tevékenysége viszont...

16 komment

Címkék: politika kommunikáció politikusok

Felháborító tv2 Napló

2008.03.02. 20:57 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Rólam közismert, hogy az RTL Klub Híradóját nézhetetlenül bulvárnak és jobboldalinak tartom. Már-már gusztustalan, amit csinálnak. A tv2-ről valamivel jobb a véleményem, pártatlanabbak. Ezért döbbentett meg, amit nemrég a Naplóban láttam.

A Naplót egyébként nem szoktam nézni, de most hallottam, hogy Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc kampányáról is beszámolnak röviden. Szakmailag érdekel, így ott maradtam. Bár ne tettem volna, akkor nem húzom fel magam.

A Fidesz elnökével szimpatizálnak, bemutatják, őt mindenki szereti. A miniszterelnökkel láthatóan jóval kevésbé. Őt csak az idős pártszimpatizánsok rajongják körbe. És kemény kérdéseket kap. Csúcspontként megszólítják középről (Ezt ők mondták így szó szerint!) a politikai elemzőt, Giró Szász Andrást!

Kérdem én, mióta áll középen Giró Szász András a Századvég munkatársa, a Fidesz seggnyalója?! Látott már tőle bárki is olyan véleményt, ami egyedi gondolatot tartalmazott? Illetve hallotta őt már valaki az MSZP-ről vagy az SZDSZ-ről jót mondani? Most is annyit jelent ki középről (ha ha ha), hogy az eredménytől függetlenül még egyszer nem fordulhat elő, hogy annyit hazudjanak egy kampányban, mint 2006-ban ez a kormány tette! Ennyi! Köszönjük András, hoztad a szintedet…

Mást is megkérdeztek?! Ugyan dehogy! Ne legyünk naivak… Az anyag végén pedig összegzésként Azurák Csaba bejelenti, hogy egy harsány Gyurcsány Feerencet és egy csendes, visszafogott Orbán Viktort láttunk, és meglátjuk mely stílus válik be. (Nem szó szerint de a lényege ez volt.)

Ezután jött a második anyag. Az állítólagos cigány szavazatvásárlás. Tudják kedves olvasóim arról van szó, melyben a hírTV újságírója és a Fidesz-szövetséges Lungo Drom egy tagjának telefonbeszélgetése a "bizonyíték" az MSZP szavazatvásárlására. Tudom, hogy vicc, ám ez Magyarország, ahol bármi megtörténhet! (Szegény Fidesz-szavazók, hogy nektek mit be nem lehet adni… Ráadásul lelkesen terjesztitek is, szentül hívve az igazatokban.) A tv2 persze komolyan veszi azt, amin egy értelmes ember is átlát. Képesek leutazni, hogy megnézzék, tényleg voltak e szavazatvásárlások.

Természetesen nem derül ki semmi, de annyira jó foglalkozni ezzel a kutyakomédiával. Mely politikust kérdezik meg?! Hát persze, hogy Farkas Flóriánt a Lungo Drom elnökét. Aki nem érzi, hogy megalázzák a romákat. Inkább azon cigányokra büszke, akik "leleplezték" az MSZP választási csalását. A másik oldaltól valakit megszólítani? Nem senki. Végül összegzés gyanánt a riporternő belehazudik valamit a kamerában, hogy mi kapcsán folyik nyomozás, ám ezt nem tudom pontosan visszaadni.

A harmadik anyagot már nem várom meg. Számomra ez is sok(k). Aki ezek után kijelenti, hogy a tv2 baloldali, az ne sértődjön meg, ha hülyének fogom nézni!
szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

10 komment

Címkék: politika tv

Gyurcsány? Otthon!

2008.03.01. 18:47 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Fidesz-székház Kiss Ottó. Köszönjük. Most pedig kapcsoljuk az MSZP-nél lévő Nagy Józsefet. Köszönjük. A politológus szakértőink meghallgatása után az SZDSZ kampányközpontjában tartózkodó Horváth Eszternek is megadjuk a szót. Addig legyenek türelemmel. Az MDF 23 órára ígért sajtótájékoztatót.

 

Ismerős?! Mikor különböző választás vagy szavazás van, akkor aznap este a fentiek vannak napirenden a különböző televíziókban. Március 9-én is ez várható. Kiegészítve a Kossuth térrel, ahol a Fidesz, a Jobbik és a MIÉP szavazói fogják követelni – a népszavazás eredményétől függetlenül – a Gyurcsány - kormány azonnali távozását, és új választások kiírását.

 

Mi lenne, ha Gyurcsány Ferenc és az MSZP vezetése egyszerűen otthon maradna?! Ugyanezt eljátszhatná a liberális pártvezetés is, de az kisebbet szólna.

 

Riporter: Ön hol tartózkodik most miniszterelnök úr?!

GyF: Természetesen itthon, békés családi körben. Egész héten keményen dolgozok a reformok sikeréért, az ország és hőn szeretett nemzetünk felemelkedéséért. Egy kis időt szeretnék a családomra is fordítani.

R: De hiszen ma volt a népszavazás, amely felkavarta az egész országot az utóbbi évben!

GyF: Engem ugyan nem! Régóta mondogatjuk, hogy ez az egész csak apróság a reformok tengerében, semmit sem befolyásol. Természetesen demokrataként tiszteletben tartjuk a megszületett eredményt, és teljesítjük, amit a törvények előírnak.

R: A Fidesz követeli a kormánya lemondását. Állításuk szerint a nép hatalmas fölénnyel leváltotta önöket. Tervezi a távozását?!

GyF: Természetesen nem! A reformok csodálatosan haladnak, egyre többen érzékelik pozitív hatásait. Ennek elenyésző része az, ami népszavazásra került.

R: A Kossuth téren sok ezren tüntetnek önök ellen, és követelik azonnali távozását!

GyF: Ez nem az én problémám. Ez ügyben forduljanak Draskovics Tiborhoz és a rendőrségi vezetőkhöz. Ők a teljes bizalmamat élvezik. Én csak a törvények maradéktalan betartását kérem a rendőrség részéről, és azt szeretném, hogy minél hamarabb nyugalom legyen a belváros utcáin.

R: Meglehetősen közömbösen fogadja a népszavazás eredményeit. Ahhoz képest, hogy mennyi pénzt elköltött a politikai elit kampányra, 2006 ősze óta ezt a napot várta az ellenzék és sok millió ember…

GyF: Őszintén szólva nem értem a felhajtást, de nem lep meg. A Fidesz elhitette a szavazóival, a médiával, sőt a végén talán még saját magával is, hogy ez az út a hatalomba. Most mindenki láthatja, hogy hazudtak.

Elnézést de más újságírók is keresnek. Egyébként igazán adhattak volna valami jó filmet, a népszavazási cirkusz helyett. Ritkán van itthon az ember, és akkor sem tud felelőtlenül szórakozni…

R: Köszönjük miniszterelnök úr, hogy válaszolt kérdéseinkre.

 

Szerintem óriási poén és kommunikációs húzás lenne, hogy amíg az ellenzék és az ország közélettel foglalkozó része (a kormánypárti szimpatizánsok is) a népszavazás miatt hergeli magát, a miniszterelnök úgy fejezné ki, hogy ennek az egésznek semmi jelentősége, hogy nemes egyszerűséggel otthon maradna március 9-én este!

1 komment

Címkék: politika tv kommunikáció népszavazás

Bye, bye egy és kétforintos

2008.02.29. 10:47 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Holnaptól nem lehet az egy és kétforintos érmékkel fizetni a kereskedelmi forgalomban. Aki ránéz az írás terjedelmére, láthatja, hogy most is elmarad a könnyes búcsú, az érzelgősség. Őszintén bevallom, erre alkalmatlan vagyok. (Gondolom, a mások írnak valami szívbe markolót, ha eddig még nem tették meg, amiből vezérblog lesz)

aprópénz

Azonban úgy vélem van akkora horderejű ügy, hogy én is megemlékezzek róla egy bejegyzés erejéig. Ha más nem, felvetem a témát, így a hétvégén kedvükre kivesézhetik olvasóim.

A magam részéről örülök a kivonásnak. Annyiban vannak kétségeim, hogy szerintem mindenki felfelé fog kerekíteni. Így áremelkedésre számítok. De legalább a jövőbeli vártnál magasabb inflációra lesz egy újabb magyarázat.

kép: Origo

1 komment

Címkék: politika gazdaság

Jöjjön a gáz!

2008.02.27. 19:31 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

 1. Magyarországnak sokkal jobb, ha egy gázvezeték nálunk is áthalad, mintha nem!
 2. Ha mi nem írjuk alá a Déli Áramlatot, megelőznek minket a horvátok, vagy más déli szomszédunk, és röhögve élnek a lehetőséggel!
 3. Néhány hónappal korábbról egy olyasmi rémlik, hogy a Nabucco építésénél nagyobb szükség van hazánkra, mint az orosz projekt kapcsán.
 4. Magyarországnak elemi érdeke, hogy a Nabucco is megépüljön, ráadásul hazánkon is keresztül menjen!
 5. A 93000 négyzetkilométeren bőven elfér mindkét gázvezeték!
 6. A válasz: Déli Áramlat ÉS Nabucco!
 7. A Déli Áramlat sokkal előrehaladottabb állapotban van, mint a Nabucco!

Számomra döbbenetes, hogy van párt nálunk, amely arra szólítja fel a miniszterelnököt, nehogy aláírja a Déli Áramlatról szóló szerződést! Mindenre csak nemet mond, kivéve a népszavazósdit. Nem tud örülni a sikereknek, sőt elhazudja azokat.

37 komment

Címkék: politika gazdaság gáz

Blog és marketing (ism.)

2008.02.27. 10:39 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Mi a legnagyobb és leginkább elterjedt téveszme a blogolással kapcsolatban?! Elárulom. Hogy azok a jó és sikeres blogok, melyeken jó írások születnek! A legszánalmasabbak pedig azok a bloggerek akik komolyan elhiszik, hogy azért olyan népszerűek, mert jókat írnak! Számtalan ilyennel találkozni…

 

Igazából ugyanis a pr, a marketing és a kommunikáció dönt! Hitesd el a blogjaidról és a bejegyzéseidről, hogy azok a tutik! Nem baj, hogy nem igaz, a blogolvasók többsége hülye, bármit bevesz! Álljunk is meg egy pillanatra és tegyünk egy próbát! Mindenki kicsit dőljön hátra és gondolja végig, ő miért azokat a helyeket olvassa, amiket!

 

Akik azt a választ adták, hogy ott ír a szerző jókat, nyugodtan kijelenthetjük igaz rájuk a néhány mondattal ezelőtti jelző, és még magukat is átverik!

 

Ugyanis valójában azokat olvassuk, akik egy körbe tartoznak velünk, esetleg ismerjük őket személyesen, viszonozzák nekünk, rendszeresen őket emelik ki így ők az ismertek vagy egyszerűen olyan témában ír, ami minket érdekel! A legtöbbször egyébként több ok is szerepel egyszerre.

Az újoncoknak (és mindenkinek) a fentiek figyelembe vételét ajánlom.

 

Ha pedig ebben a hatalmas blogtengerben sikerül kitalálnod valami egyedi blogot vagy karaktert, esetleg amiből még kevés van, az remek, és valószínűleg tényleg jó blogod lesz! Viszont ezt is el kell tudni adnod, ami nagyon nem könnyű! De sok sikert és kitartást hozzá!

10 komment

Címkék: marketing blog kommunikáció

Politikai játék (heti szavazás)

2008.02.25. 17:09 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Sosem tagadtam, hogy szeretek játszani, és azt is tudom, hogy a Blogteresek is szeretnek! Ha ez igaz lesz az olvasóimra is, nem járhatunk rosszul. Az az ötletem támadt, hogy tippeljük meg a közelgő népszavazás részvételi arányát! A valamivel több mint 8 millió szavazásra jogosult közül hány százaléknyian fognak az urnák elé járulni?!
Arra kérek mindenkit, hogy a szavazódobozban klikkeljen valamire, a hozzászólások közzé pedig írjon be egy számot 0 és 100 között, ami a részvétel nagyságára utal. Most én is a hasamra ütök, és 43,79! Szerintem ez magas érdeklődésnek számítana, és úgy vélem a szükséges számú "igen" voks is össze fog jönni az eredményességhez.

A játékot ezennel megnyitom. Meglátjuk kinek lesz igaza. :)

5 komment

Címkék: politika szavazás népszavazás

A Népszabadság a legjobb napilap

2008.02.25. 15:32 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

A Népszabadság fölényesen győzött. Annak ellenére is, hogy kormánypárti lapról van szó, míg jelenleg az ellenzék a jóval népszerűbb. Az olvasóim között is ez a helyzet egyébként. Ám több Fidesz-szavazó is úgy gondolta, hogy a Népszabadság a legszinvonalasabb politikai napilap jelenleg.

Melyik a legjobb napilap? (see map)
Magyar Hírlap:
(24%)
Magyar Nemzet:
(20%)
Népszabadság:
(40%)
Népszava:
(16%)

Total Votes: 25

1 komment

Címkék: politika kommunikáció szavazás

Gyurcsány és az MSZP

2008.02.23. 19:59 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Gyurcsány Ferenccel nincs esélye az MSZP-nek, hogy növelje népszerűségét, hangoztatja sok nagyokos, elsősorban a jobboldalról. Ennyi, ez az egyetlen mondat (illetve ennek variációi) ismétlődnek. Ez persze nem zárja ki, hogy igazuk van. Azonban érdemes alaposabban is megvizsgálni a kérdést. Mi szól Gyurcsány Ferenc maradása és lecserélése mellett, illetve ellen?!

 

Gyurcsány Ferenc az MSZP miniszterelnök-jelöltje 2010-ben. Ez esetben hitelesen tudnak kampányolni a (elsősorban az egészségügyi) reformokkal. Kérdés azonban mennyire lenne ez eladható. Gondolok arra, hogy az embereknek hamar eszükbe jutna Őszöd, és hogy hazudtak. Márpedig ha akkor nem mondott igazat…

Viszont ő az egyetlen, akinek a vezetésével egy halvány esély (én bizony nem adok többet) van a győzelemre. Sokkal nagyobb az esélye a konzervatívok kétharmados mandátumszerzéséhez.

 

Ez utóbbit lehetne megakadályozni Gyurcsány Ferenc lecserélésével. Egy másik miniszterelnök jó lenne kármentésre (most a párt népszerűtlenségére gondolok), ám vele gyakorlatilag lemondanának a szocik a lehetőségről is, hogy nyerhetnek. (Ám a Fidesz kétharmada is szinte kizárt.) A baloldali elkötelezettségű szavazókat vissza lehetne szerezni, de ennél többet nem várhatnának.

Miért? Nem látom, hogy ez esetben mivel magyaráznák az elmúlt éveket. „A reformok sikeresek és elengedhetetlenek voltak. Minden területen látszanak az eredmények.” Oké, de akkor miért kellett lecserélni azt az embert, aki fémjelzi az egészet?! – fog felmerülni a választók döntő többségében és az ellenzék részéről.

 

Összegezve, Gyurcsány Ferenccel nyerhetnek is akár, ám hatalmasat bukhatnak, ráadásul ez utóbbinak jóval nagyobb az esélye. Más vezetővel a győzelem kizárt, ám a vereség mértékét jelentősen le lehet csökkenteni. Ennyi a realitás.

 

A magamfajta politikai elemző azonban nem áll meg itt, és felvet egy újabb eshetőséget! Aminek a megvalósulására semmi esély. Ám igazi kibicként eljátszadozik a gondolattal. Mi lenne, ha egy műbalhé után népszerű liberális politikust tennének kirakatemberként a miniszterelnöki székbe?! (Fodor Gáborra gondolok.) Így egyszerre szabadulnának megy Gyurcsánytól, és vinné el a balhé (reformok) jelentősebb részét az SZDSZ! A listán a Fidesz kapná a legtöbb voksot, ám az így jelentősen megerősödő SZDSZ-szel együtt a szocialisták valószínűsítem, hogy hatalmon maradnának! Ez lenne tehát a megoldás. Ám hiába látom én ezt külső elemzőként, erről még az SZDSZ-gyűlölő balosokat sem lehetne meggyőzni, nemhogy jó néhány MSZP-s politikust…

SZDSZ-es miniszterelnök 2009-ben?!
szerintem: (5/5)
szerintetek: (1,4/5)

41 komment

Címkék: politika kommunikáció gyurcsány szdsz

De hol van Nemecsek?!

2008.02.21. 14:01 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Kósa Lajos esetleg elvállalná a miniszterelnökséget 2010-től nyilatkozta az érintett a HVG-nek. Már nagyban fogalmazom a bejegyzésemet a buksimban – én balga, nem gondolok arra, hogy erre nyilván reagálni fog valamit Orbán Viktor is – amikor a Fidesz elnöke megjegyzi (nyilván csökkentve a debreceni polgármester jelentőségét), hogy Kósa Lajos mellett, akár Varga Mihály, Navracsics Tibor és Pokorni Zoltán is esélyes lehet!

Kérem szépen ez már testvérek között is öt fideszes politikus, akik alkalmasak akár miniszterelnöknek is! Ám ez csak az elmúlt napok termése! Menjünk vissza egy kicsit az időben! A 2006-os kampányban Mikola István miniszterelnök-helyettes jelölt (Ezt így szörnyű leírni és elolvasni, de tudjuk, miről van szó!) volt. Márpedig elvileg az ember nem csak helyettesnek szokott alkalmas lenni… A két forduló között pedig Dávid Ibolyáról és Bod Péter Ákosról derült ki, hogy a Fidesz szerint akár… Ez már nyolc tehetséges ember, akiket a Fideszben alkalmasnak látnak kormányfőnek! (A várospolitikusból tandíj és vizitdíj szakértővé avanzsált Tarlós Istvánról, az üdvöske Rogán Antalról vagy a szövetséges Semjén Zsoltról még szó sem esett!)

Végülis, nekem nyolc… (Hogy stílszerű legyek.)

Kérdés azonban, hogy ennyi remek képességű tiszt mellett, akik kivétel nélkül megérdemlik, hogy csupa nagybetűvel írják a nevét, hol található a kisbetűs Nemecsek Ernő, aki saját magát is kész feláldozni a vörös(inges)ek elleni csatában?!

5 komment

Címkék: politika fidesz irodalom

HírTV - ATV: Újabb közpénz

2008.02.21. 11:05 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Egyedi támogatás keretében újra 40-40 millió forintot kapott a két adó az ORTT február 20-ai ülésén.

Röviden botrány és felháborító. Hosszan meg fölösleges ragozni. Úgyis ugyanazt gondolja mindenki. Mutyi, mutyi, mutyi.

A sportszerűség kedvéért megjegyzem, hogy az ellenzéki pártok delegáltjai nem szavazták meg az indítványt. Lehet ők csak az egyiknek adtak volna? (Egyszerre történt a szavazás a két tévé támogatásáról. Éljen a bizalom...) Na jó, nem gonoszkodom, az okokat lehet találgatni.

http://www.fn.hu//media/20080220/meg_mindig_osztogat_ortt/

 

1 komment

Címkék: média politika tv kommunikáció

Bakura a blogisten?!

2008.02.20. 15:20 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Akik huzamosabb ideje olvasnak, tudják, hogy rendszeresen megkérdem olvasóimat, mit gondolnak kimondottan szerény személyemről, blogolásomról és a fórumomról.

Miért?! Sosem árt tudni, mit gondolnak az emberről. Mindig jól jönnek a javító szándékú észrevételek. Ha valaki számára antipatikus vagyok, (biztos sokan irigylik nagyszerűségemet) most adja ki magából, ne máskor!

Lehet írni a blog külleméről, a bejegyzések hosszáról, megjelenési gyakoriságról, ki miről szeretne olvasni, esetleges elfogultságról, hangnemről, bármiről, ami eszetekbe jut. Tessék, bátran! Minden kritikán elgondolkodom, a felvetéseket figyelembe veszem! Aki akarja a rondaságomra is felhívhatja a figyelmet!

Kérem mindenki éljen a lehetőséggel, és véleményezze a blogomat!

2 komment

Címkék: blog bakura

A legjobb napilap? (heti szavazás)

2008.02.20. 15:18 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

E héten a legjobb politikai napilapra lehet voksolni. Van két jobboldali és két baloldali. Mérsékeltebbek és radikálisak, pártlap(ok) és pártatlanabbak egyaránt. Kinek mi tetszik.

3 komment

Címkék: szavazás

Kormány és kampány

2008.02.19. 15:52 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Egyik kedves olvasómmal, Kistigrissel történt eszmecserénk során felmerült a kormány kampányolása. Úgy döntöttem külön bejegyzést is megérdemel a téma. Remélem nem lesz különösebb vita köztem és olvasóim (pl. KisTigris) közt.

1. Úgy látom a kormány direktben nem mond nemet a fizetett kiadványaikban! Erre mintha ügyelnének, ami helyes. Természetesen az érveik egyirányúak. Ezt nem lehet és nem is akarom vitatni.
2. Nekem sem tetszik a közpénzen fizetett "tájékoztatás". (Amit a Fidesz honosított meg. Kösz Fidesz...)
3. Kósa Lajos uralma óta Debrecenben minden héten megjelenik a városban egy a Demokratára emlékeztető újság. Minden postaládába bekerül... Mint hallom ez általános a Fidesz vezette önkormányzatoknál... (Szerintem az Országjáró ötletét is innen vették.)
4. Mi számít kampánynak és mi nem?! Ha pl. a miniszterelnök évértékelőt mond, az kampány?! (A népszavazásról speciel nem is beszélt.)
5. A Fidesz állítja, hogy a népszavazás a kormányról szól! Ezek után meg háborog, ha a kormány megvédi saját álláspontját, tetteit!

6 komment

Címkék: politika kommunikáció népszavazás

A liberális SZDSZ

2008.02.19. 11:33 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Újra egy izgalmas szavazáson vagyunk túl, amely szoros eredményt hozott. Mindössze 11 százalék vitatta az SZDSZ liberális voltát, és további 27 % fejezte ki, hogy az SZDSZ csak a kisebbségek pártja. Feltételezhetően ellenszenvből. Egy liberális párt esetén alapkövetelmény, hogy képviseli a kisebbségek jogait. Jó hír a párt szempontjából, hogy az SZDSZ is ilyennek ítélik meg. Kár, hogy sokszor úgy érzem, legkevésbé maguk az érintettek tudnak a legkevésbé erről az érdekvédelemről. Ezen bizony még dolgozni kell!

A többség szerencsére elgondolkozott a párt liberalizmusának minőségén. Szerintem nem könnyű dönteni a kérdésben. Természetes dolog, hogy egy önmagát liberálisnak valló párt neoliberális is. Az ellenkezője el sem képzelhető. (Vicc, amikor sokan libesnek vallják magukat, de a neoliberalizmusból nem kérnek…) Finoman fogalmazva sem baj, ha egy párt elvhűen, következetesen (talán túlzottan is!) kitart elvei mellett, nem hajlandó engedni belőle. Ez volt a "szélsőségesen liberális" opció. Egyébként szerintem is az SZDSZ ragaszkodik leginkább az elveihez.

A bal-jobb kérdés szintén érdekes dilemma. A jobbliberálisnál a gazdasági nézetek dominálnak, míg ha az egyéni és szabadságjogok védelme van a fókuszban, akkor a baloldalhoz kerülünk közelebb. Mindenki eldöntheti, az SZDSZ-nél mi az erősebb. Egyébként itt látok egy választóvonalat is a párton belül. A Kuncze Gábor – Kóka János vonulat jobbliberális. Utóbbi nyíltan konzervatív-liberálisnak definiálta magát. Míg a Fodor Gábor – Gusztos Péter csoport inkább balliberálisnak tűnik. Remélem az utóbbiak is hatalomra jutnak egyszer!

Az SZDSZ ... párt(ja). (see map)
liberális:
(14%)
BALliberális:
(11%)
JOBBliberális:
(9%)
NEOliberális:
(18%)
SZÉLSŐSÉGESEN liberális:
(9%)
ANTIliberális:
(11%)
a zsidók, cigányok, melegek, drogosok:
(27%)

Total Votes: 44
szerintem: (5/5)
szerintetek: (2,8/5)

3 komment

Címkék: politika szavazás szdsz

Gyurcsány: Lemondok!

2008.02.18. 09:20 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Tisztelt országgyűlés, tisztelt elnök asszony, mondanám, hogy tisztelt köztársasági elnök és ellenzék, ám láthatóan utóbbiak nem tisztelnek meg azzal, hogy meghallgassanak. Igazi demokrataként kötelességemnek tartsam, hogy a parlamentben mondjam el évértékelőmet és vázoljak fel egy jövőképet. Ez utóbbi el fog maradni, de ne mennyünk ennyire előre. Kötelesség, mert így első kézből értesülnek a megválasztott képviselők a helyzetértékelésemmel és a frakciók reagálni is tudnak.

Engedjék meg, hogy én valóbban értékeljek egy, sőt másfél évet, ne kampánybeszédet mondjak a népszavazás alkalmával. A szocialisták és liberálisok felnőttnek nézik az embereket, és a józan ész nevében március 9-én anélkül is a megfelelő helyen ikszelnek, hogy én most a nem mellett győzködném őket.

Nehéz időszakon vagyon túl. Csináltunk egy egészségügyi reformot, melynek az elindulását immár semmi sem hátráltathatja. Ugyanazért a járulékért mint eddig a jövőben mindenki jobb szolgáltatást fog kapni! A társadalmi közösség és a szolidaritás megmaradt, hiszen azonos kasszába megy mindenkinek a pénze, senki sem maradhat ki, és a liberálisok is elégedettek lehetnek, hiszen létrejön a verseny a pénztárak, ismétlem pénztárak és nem biztosítók közt, hosszabb távon garantálva a jobb minőséget.

A vizitdíjnak köszönhetően a háziorvosok jelentős fejlesztéseket végeztek el, megszűnt a fölösleges orvos-beteg találkozás, egy-egy betegre több idő jut. Az ágydíj pedig csak 300 forint ami tartalmazza az orvosi felügyeletet, melegétkezést, sőt legalább ennyivel csökkenti a hálapénzt! Mely szállodában lehet ilyen szolgáltatást ennyire kevés pénzért megkapni! A betegek ráadásul így annyi napot írnak alá, amennyit valóbban bent töltöttek, hiszen eszük ágában sincs további napidíjat fizetni, ezáltal csökken a lopások száma!

Emlékezzünk csak mivel riogatott a Kamara és a Fidesz a patikán kívüli gyógyszerárusítás kapcsán. Katasztrófával, rengeteg ember halálával. Ebből mint látható semmi, ismétlem semmi sem valósult meg! Ha finoman akarok fogalmazni, nem mondtak igazat! Sunyin le is vették ezt a kérdést a népszavazandóak közül. Az egészségügyi reform kapcsán újra csak riogatnak valódi érvelés helyett! Megint a régi nóta. Tőlük csak ennyi futja.

2006 előtt rendben volt az infláció, a gazdasági növekedés, dübörgött a gazdaság, ugrott a pannon puma! Egyetlen baj volt a hatalmas államháztartási hiány! Ha a háziasszony sokkal többet költ, mint amennyi a bevétele, akkor eladósodik. Ugyanez igaz az államra is. Mi az elemzők által kértnél is nagyobb mértékben láttunk neki a hiány lefaragásához. Ez persze áldozatokkal járt. Minimális növekedéssel, hatalmas elégedetlenséggel. Ám a szocialisták és a liberálisok vállalják a népszerűtlenséget, a közutálatot, mert igazi hazafiak vagyunk és számunkra első Magyarország érdeke!

Sőt én még a miniszterelnökséghez sem ragaszkodom! EZENNEL BEJELENTEM LEMONDÁSOMAT! Egy csoda, amit az elmúlt két évben tettünk! Én szeretem a kihívásokat, amik lassan befejeződnek. Új kihívásokra vágyom. Ráadásul nem terhelhetem szeretet pártomat a személyes népszerűtlenségemmel. Így végérvényesen lemondok!

Ekkor megszólalt a csengő és felébredtem… Azonban tény, hogy ritka jó az idő arra, hogyha az MSZP meneszteni akarja Gyurcsány Ferencet, most megtegye! MÁRCIUS 9-ÉN A FIDESZ HÓNAPOKRA BEBETONOZHATJA GYURCSÁNY FERENCET A KORMÁNYFŐI SZÉKBE, HA GYŐZNEK AZ IGENEK! A szocik ugyanis nem engedhetik meg maguknak, hogy valóban kormánybuktató legyen a népszavazás! Aki az igenekre szavaz, az Gyurcsány Ferenc maradására szavaz!

Persze az is lehet, eszükben sincs miniszterelnököt cserélni, és 2010-nek is Gyurcsány Ferenccel vág neki az MSZP!

5 komment

Címkék: blog politika kommunikáció mszp gyurcsány

SZDSZ-botrány

2008.02.17. 19:08 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Lassan közkívánatra írok le néhány sort az SZDSZ-ben kialakult botrányról. Két kedves olvasóm (fara-muci, Szekrényfa) jelezte, hogy erről is szívesen olvasna. Legyen! Olvasóim kívánsága, számomra parancs! (Azért nem mindegy mi a kívánság.)

Először is nem igazán tiszta, mi közöm van nekem, Gipsz Jakabnak, a Hír TV-nek vagy a Magyar Nemzetnek ahhoz, hogy történt e szabálytalanság a tavalyi elnökválasztáson. Na jó annyiban mégis, hogy nem árt tudni egy párt belső viszonyait. Ám ez döntően mégiscsak egy SZDSZ-es belügy!

Amit tudni lehet: Egy-két ember(!) jogtalanul szavazott olyanok helyett, akikről tudták, nincsenek jelen! ENNYI! Ki lehet ezt védeni?! Mivel nem gépi szavazás volt (Ez azért nem a parlament!), talán nem! Ha mégis, legközelebb kéretik erre figyelni. Majd az illető nem állt meg itt, a Hír TV-hez rohant… (Minő véletlen.) A Fidesz médiabirodalma pedig véletlenül(?) a népszavazási kampányban, egy évvel a szavazás után – nehogy ki lehessen nyomozni bármit is – szétkürtöli az ügyet. Sőt nekik még olyan listájuk is van, ami megmutatja, mely küldöttnek milyen az aláírása… (A liberális párt talán már rég kidobta a részvételi szignókat.) Számomra sokkal inkább a Hír TV szegénységi bizonyítványa derült ki, nem a liberális párté!

Bennem most nem kérdőjeleződött meg a liberális párt és Kóka János hitelessége. Ismétlem, nálam! Viszont én elfogult vagyok és az átlagnál jóval tájékozottabb, aki hajlandó utánagondolni a dolgoknak… A közvéleményre ez nem áll. Az SZDSZ és Kóka János igenis hitelességi válságba került! Nincs ezen mit szépíteni. Kóka János politikai pályafutása évekre befejeződött!

Azonban ez egy lehetőség is az SZDSZ számára! Számomra egyáltalán nem volt kérdés, hogy nem Kóka Jánossal futnak neki a különböző választásoknak! Most meg tudják indokolni az előrehozott elnökválasztást, Kóka János leváltását! (Aligha szavazzák meg újra.) (Persze a tisztújító küldöttgyűlés 3 évre szóljon!) Sőt ha ügyesek kommunikálnak (baromi nehéz dolguk lesz) mintegy példát mutatnak, és a legfőbb demokratikus pártként is ki tudnak jönni a dologból! Ehhez persze kell az MSZP-közeli média támogatása is. Meglátjuk mi lesz.

11 komment

Címkék: politika kommunikáció szdsz

A Társulat - Csak így tovább!

2008.02.17. 17:12 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Tegnap este elindult a Társulat az MTV-n. A jövőben is szombatonként főműsoridőben élvezhetjük a produkciókat. Akiket bővebben érdekelnek a tények, részletek, látogasson el a hivatalos honlapukra!

http://www.tarsulat.hu/index.php

Lássuk akkor a szubjektumot! Az előadások többnyire látványosak voltak és jó néhány remek hangú énekes került elő. Többüknek van színpadi tapasztalata, ám számomra ismeretlenek voltak. Ismételten sikeresen meggyőztem magam, hogy a kevésbé ismert művészek is lehetnek jobbak, mint az agyon sztárolt kollégáik. Persze amatőrök is próbálkoznak, ám szerintem ők esélytelenebbek. De nekik is van jövőjük a színpadon.

A zsűri? Végre valahára egy műsor, ahol értelmes dolgok hangzanak el! Ez másoktól is elvárható lett volna, ha már szakembereket foglalkoztatnak… Igyekeztek a pozitívumokat és a negatívumokat is kiemelni a magamfajta laikusok számára. Mindenkit biztattak, de nem hozsannáztak, és a hibákra is figyelmeztettek.

Nagyon jó ötletnek tartom, hogy most nem pontozott a zsűri. Semmi értelme, hogy jöjjenek a semmitmondó 9-esek és 10-esek – ritkán egy 8-as – holtversenyeket generálva. Ezzel szemben, az összes előadás után, a közönségszavazással egy időben közösen felállították a két listát. (A fiúk és a lányok külön versenyeztek.) Holtverseny? Nuku.

A műsorvezető? Nagyszabású show, Till Attila és Stohl András nélkül! Ezt is megéltük… Gundel Takács Gábor hozta a visszafogott, mégis karakteres stílusát, nem volt irritáló.

Köztévé lévén a reklámból is sokkal kevesebb volt, amit egyáltalán nem bántam.

Summa summarom, bebizonyosodott, hogy az MTV is képes hasonló műsorra, mint amit a két országos kereskedelmitől láttunk az utóbbi években. Sőt, jobbra. Csak így tovább!

1 komment

Címkék: tv a társulat

Budapest - Ki lesz az úr?!

2008.02.15. 11:42 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Megjelent a Median (tudom, közvélemény manipulátor, aminek nem feltétlenül hiszek) február elejei mérése. A pártpreferenciákban egyébként semmi változás. Ám most egyes politikusok népszerűségéről fog szólni e bejegyzés.

hvg.hu

Feltűnt ugyanis, hogy Tarlós István (32) alig népszerűbb Demszky Gábornál (27)! Biztosra veszem, hogy a politikus kiválasztása a népszavazási kampány élére, a felépítését szolgálja, hogy legközelebb elnyerje vele a Fidesz a fővárost.

Azonban ezek országos mérések! Budapesten a koalíció ehhez képest sokkal jobban áll! Nem zárom ki, hogy a budapestiek körében Demszky Gábor egyenesen népszerűbb Tarlós Istvánnál! Mindez 2008 elején, amikor a főpolgármester, az SZDSZ és az MSZP finoman fogalmazva sem kedvelt…

Biztos, hogy Tarlós István a legjobb jelölt?! Pokorni Zoltán (46) sokkal népszerűbb! Rogán Antal nem szerepel a listán, de feltételezem, hasonlóan állhat, mint polgármester párttársa. Akkor mégis miért Tarlós István?! Mert egy fideszes főpolgármester, aki a pártjában is jelentős, elképesztő súllyal bírna! Minimum kétfejű lenne a párt! Kósa Lajos „csak” Debrecen polgármestere, mégis… Tarlós István nemcsak, hogy nincs beágyazva a Fideszbe, még csak nem is a tagja. Ő Orbán Viktor felfedezettje, embere.

MSZP? Amit a Fidesz pártelnökére írtam – hogy nem feltétlenül érdeke egy fideszes főpolgármester – az áll az MSZP vezetésére is! Kiszámítható háttéralkuk vezetik a konglomerátumot, a megszokott emberekkel. Kívülről nem könnyű betörni közéjük. Gyurcsánynak sem sikerült félretenni őket, kiegyezett velük. Ráadásul sokak szerint most már a miniszterelnök a gyengébb erő… A kormányfő állítólag egyértelművé tette a budapesti szocialisták számára, hogy Budapest a liberálisoké. Az SZDSZ elérte, hogy Hagyó Miklós legyen az alpolgármester. Ő aligha viheti többre… Szóljon, aki látja az MSZP jelöltjét!

SZDSZ? Talán nem minden alap nélkül reménykedem abban, hogy legközelebb is ők adják a közös jelöltet. (Remélhetően nem külön indulnak el.) De ki lesz az?! IDEJE LENNE MEGNEVEZNI, ÉS NEKILÁTNI A FELÉPÍTÉSÉHEZ! (A szocikat is megelőzve a biztonság kedvéért.) Az már nem működik, hogy a cilinderből (a semmiből) elővesszük a csodanyulat! Demszky Gábor már elhasználódott, mint főpolgármester. Mennie kell! (Pártelnök tőlem lehet, bár Fodor Gábor és később Gusztus Péter jobb lenne.) Az utód? Na ez az… Senki a látóhatáron. Wittinghoff Tamás (Budaörs) számomra ugyan nem szimpatikus – annyira azért nem is ismerem – ám elnézve őt, közös jelöltként olyan, aki befuthat. Ő a tippem.

4 komment

Címkék: budapest politika kommunikáció mszp fidesz szdsz

Kedvenc blogod? Mit olvasol mostanában? (blogkommunikáció)

2008.02.13. 14:44 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

A címben feltett kérdés adott és egyértelmű. Azt hiszem fölösleges tovább ragozni. Persze nem sok kétségem van felőle, hogy lesz, akinek ez is bonyolult…

Én az utóbbi időben a http://comment.blog.hu/ és a http://www.sorozatjunkie.hu/ blogokra figyelek kiemeltem. Különösen az utóbbit szerettem meg.

Más helyek? Nem igazán. Az utóbbi hetekben, hónapokban jóval kevesebb blogot olvasok és kommentálok, mint régebben. Kivételt képeznek az olvasóim oldalai. Aki kommentálja az írásaimat, hozzászól felvetéseimhez, és megadja elérhetőségét, ha más nem kíváncsiságból is megnézem, feltéve, hogy van kedvem és hangulatom hozzá.

Veletek mi a helyzet? Mely blogokat olvassátok szívesen?!

20 komment

Címkék: blog kommunikáció

Az SZDSZ támogatottsága

2008.02.12. 15:50 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Az SZDSZ szavazatszámai a legutóbbi 10 év választásai során.
1998: 344.353
2002: 313.084
2006: 351.612

A közvélemény-manipulátorok, pedig mindig is (értsd utóbbi évtized) a jelenlegihez hasonló támogatottságot mértek a liberálisoknak. Az csak kampányidőszakban emelkedett.

11 komment

Címkék: politika kommunikáció szdsz

SZDSZ - MSZP: Összenőve! (ism.)

2008.02.12. 12:48 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Ha az lenne a kérdés, hogy örülnék-e egy olyan kormánynak, ahol az SZDSZ és a Fidesz adja a minisztereket, ők vezetik az országot, akkor a válaszom, igen.

Ha elvakult SZDSZ-es lennék, falnám Horn Gábor és Fodor Gábor ez irányú szavait, elhinném, és reklámoznám azokat. Akik ilyen Bakurát akarnak látni, ne olvassák tovább az írást

Feltételezem, mindenki olvas tovább, ami nagyon helyes. :)) Szóval, értem én ezeket a nyilatkozatokat. A nagyközönségnek szólnak. Politikusok, ezt kell mondaniuk, nem ítélem el őket, de azért mi - a blog olvasói – vegyük észre, hogy csak blöffről van szó.

A jelenlegi választási rendszerben képtelen megélni egy középen álló kis párt. Főleg hatalomra jutni. Márpedig ne legyünk képmutatók, a politikában a hatalom a cél. A 176 egyéni mandátumból ugyanis csak az tud szerezni, aki mögött az MSZP vagy a Fidesz ott áll, és támogatja!

2002-ben ha jól emlékszem két egyéni körzetben – talán Szombathelyen – indított közös jelöltet a két koalíciós párt. Ez a szám 2006-ra 30 körülire emelkedett! Többek közt Kóka János és Sándor Klára tett a párt nagyobb függetlenségének látszatára, és már az első forduló előtt elintézte, hogy támogassa őt az MSZP! (Persze az MSZP helyi erői megkapták a helyi SZDSZ-től az ellentételezést.) Aztán jött a két forduló közti visszaléptetés, ahol 3 kivétellel a szadi lépett vissza, de Kuncze Gábor és Pető Iván javára visszaléptek a szocik.

És akkor még szóba sem került, mennyire logikus, ha az önkormányzati választásokon egyetlen polgármester-jelöltet indít a két párt! A két párt szavazótábora utálhatja a másik pártot, igaz lehet ez sok vezető politikusukra is, ám ha sok helyen jó a viszony, akkor nem fog az SZDSZ szövetkezni a Fidesszel, maximum csak szavak szintjén. Ki tud arról, hogy bárhol is létrejött egy Fidesz - SZDSZ szövetség?! Sokkal inkább Fidesz - Jobbikról hallani. Az MSZP és az SZDSZ messze nem csak a parlamenti képviselőkből áll!

Tetszik, nem tetszik, jelentsük ki őszintén, az SZDSZ egy balliberális párt lett! Megkockáztatom, ha már helyi szinten annyi alku fog köttetni, jobb lenne előre eldönteni, hogy a 176 egyéni választókerületben kiket indít a két párt közösen! (Komikus lenne, ha a pártvezetések kijelentenék, mennyire utáljuk egymást, miközben semmit sem tehetnek a helyi megállapodások ellen, amik fokozatosan köttetnének.) Még költséghatékonyabb is lenne. Nem kéne 176 arcképről plakátokat nyomtatni, ennyi jelölt mellett kampányolni.

Az SZDSZ akár a kormányból is kiléphet, látszólag. Ettől még a lényegi kérdésekben nem lesz változás. Az MSZP és az SZDSZ egymásra van utalva, szükségük van egymásra. (Persze érdekes lenne, egy ilyen kilépés után, hogyan kommunikálnák a közös jelölteket, ám ez legyen az ő problémájuk. Magyaráztak már meg érdekesebb dolgokat is a politikusok…)

Igen, szükségük van egymásra! Az MSZP a liberális párt nélkül képtelen országgyűlési választásokat nyerni! Mindig lesznek olyanok, akik nem szavaznának az MSZP miniszterelnök-jelöltjére. Hasznos, ha megfogja őket valaki, mielőtt a konzervatívokra voksolnának. Sok jobboldali elemző állítja, hogy mennyire rossz, hogy az ókonzervatív Fidesznek nincs szövetségese. És remélem a szocialisták szavazói is érzik, nem árt, ha van egy kontroll a liberális párt képében. (Az SZDSZ-nek sem árt az MSZP-kontroll!)

Az SZDSZ-nek pedig se újságja, se televíziója, se pénze. Még ha 5-10 százalékkal állandó jelleggel ott ülnének az országgyűlésben, a hatalomhoz akkor is kell egy szövetséges. A Fidesztől pedig megkockáztatom, pont az SZDSZ áll a legtávolabb…

Lassan itt az idő az összezárásnak! Az egymásra mutogatás befejezésének. A kormányzati felelősség ugyanis közös! Lassan fel kéne fogniuk az MSZP-s szimpatizánsoknak és médiamunkásoknak, hogyha mindenért rosszért az SZDSZ-t okolják, legfeljebb azt érik el, hogy saját magukat megnyugtatják, sőt átverik, a problémákat meg a szőnyeg alá söprik. Igaz persze ez a liberálisokra is, bár ők jóval reálisabbak általában.

7 komment

Címkék: politika kommunikáció mszp szdsz

SZDSZ - Mi a manó? (heti szavazás)

2008.02.11. 17:40 Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség

Az MSZP után most az SZDSZ-en a sor! Szavazz a pártról és oszd meg velünk róla a véleményed!

1 komment

Címkék: politika szavazás szdsz